Személyes jelenléttel folytatódott Ózdon a „Magyar Nemzeti Roma Platform” társadalmi konzultáció

Személyes jelenléttel folytatódott csütörtökön a „Magyar Nemzeti Roma Platform”: Ózdra és Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe látogatott a társadalmi konzultációs rendezvény, melyet Langerné Victor Katalin, a Belügyminisztérium társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára képviseletében Dr. Ulicska László főosztályvezető nyitott meg.

A digitális konferencián megtartott konzultáción köszöntő beszédet mondott még Szabó Gergely, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés alelnöke, Farkas Félix, roma nemzetiségi szószóló, Janiczak Dávid, Ózd polgármestere, valamint Farkas László, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

Szabó-Fazekas Ildikó, a helyettes államtitkárság munkatársa

Az elhangzott előadások értékes szakmai ismerettel szolgáltak a jelenlévőknek: a társadalmi felzárkózáspolitika aktualitásait Dr. Ulicska László, a szakterület helyettes államtitkárságának a főosztályvezetője, majd a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság felzárkózáspolitikában betöltött szerepét Budai Laura, a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság munkatársa ismertette.

Kiss Dávid, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szakmai munkatársa a felzárkózó települések hosszú távú fejlesztési programját mutatta be.

Majd Szabó-Fazekas Ildikó, a helyettes államtitkárság munkatársa a 2021-2027. időszakra vonatkozó, tervezett társadalmi felzárkózási programokról szóló beszámolóját hallgathatták meg a meghívottak.

Ezt követően az „Akik köztünk élnek és dolgoznak a megyében” címmel prezentációkat mutattak be a helyi jógyakorlatokat ismertetve: elsőként Bódis Kriszta a Van Helyed Alapítvány vezetője ismertette az alapítványt és annak munkáját, majd Gáspár Anna a magyar Ökumenikus Segélyszervezet térségi koordinátora a Gönc járásban megvalósuló „Végtelen lehetőség” gyerekesély program megvalósulásáról számolt be.

Legvégül Szendrák Dóra, a Regionális Civil Központ Alapítvány ügyvezetője az alapítvány tevékenységéről tartott előadást. A rendezvény szakmai konzultációval zárult, mely jövő héten Baranyában fog folytatódni.

Bódis Kriszta a Van Helyed Alapítvány vezetője