Szakmai konferencia a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzatnál

Mezőkövesden szervezett szakmai konferenciát Farkas Félix roma nemzetiségi szószóló ahol beszéltek a nemzetiségi önkormányzatok 2019. évi költségvetésének emelkedéséről. A jelenlévők hasznos előadásokat hallhattak a romák társadalmi felzárkózásáról és a 2018. október 26-án kiírt roma nemzetiségi pályázati lehetőségekről.

Az előadásokat fórum követte, ahol a nemzetiségi törvény módosításának lehetőségeitől az aktuális politikai helyzeten át valamennyi kérdésre választ kaphattak a nemzetiségi önkormányzati képviselők.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumától Langerné Victor Katalin Helyettes Államtitkár Asszony, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőtől Dr. Mészáros Karina Főigazgató Asszony, Szántai Irén Támogatások Lebonyolításáért Felelős Szakmai Főigazgató–helyettes és Kovács László, a Roma Nemzetiségi Programiroda vezetője tartottak előadásokat.

A roma nemzetiségi pályázatok benyújtására 2018. november 26-ig van lehetőség, a pályázati kiírásokat részletesen az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő honlapján is elérhetik. http://www.emet.gov.hu/hatter_1/roma_nemzetisegi_tamogatasok/