Ötmilliárdos keret jut a tanodák fejlesztésére

Informatikai eszközöket is vásárolhatnak a tanodák abból az ötmilliárd forintos támogatásból, amelyet a kormány a fejlesztésükre fordít – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Langerné Victor Katalin elmondta: a pénzt tanulást segítő felszerelésekre is el lehet költeni, ezek alatt pedig nemcsak a könyveket értik, hanem egyebek mellett a táblagépeket és a társasjátékokat is. Ezenkívül a pedagógusok fizetése és szabadidős tevékenységek – például múzeumi és színházi látogatások, uszodába járás – finanszírozhatóak a támogatásból.

A helyettes államtitkár közlése szerint több mint százhetven tanoda nyert a pályázaton, az ország minden területéről. Czibere Károly, az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán jelentette be, hogy a kormány 2018 szeptemberéig több mint ötmilliárd forintot fordít a tanodafejlesztési program folytatására, amely képzett szakemberek segítségével hátrányos helyzetű gyermekeknek nyújt iskolaidő utáni többletfoglalkozást.:

Forrás: MTI