Megújult az Ökumenikus Segélyszervezet Biztos Kezdet Gyerekháza Boldogkőújfaluban

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a hátrányos helyzetű gönci járásban lévő településen, a kívül-belül, több mint 50 millió forintból megszépült ház átadásán Lévai Anikó, a segélyszervezet jószolgálati nagykövete azt mondta: ez az intézmény Magyarország egyik leghátrányosabb településén segít, itt sok a munkanélküli, nagy a mélyszegénység, átlag fölötti a hátrányos helyzetű tanulók száma. Hozzátette, az édesanyáknak tanácsadással segítenek a gyereknevelésben, itt együtt lehetnek az anyák gyerekeikkel.
Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója arról szólt, hogy a boldogkőújfalui ház széles körű összefogással újult meg, az intézmény kisgyermekeknek és családjuknak kínál esélyt a felzárkózásra.
A Biztos Kezdet Gyerekház részévé válik a szervezet országos „Kapaszkodó” gyermekfejlesztő programjának, amelynek köszönhetően országszerte évente több mint kétezer gyermek kaphat esélyt a felzárkózásra.
A megújult épület átadóján Langerné Victor Katalin, a Belügyminisztérium társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára úgy fogalmazott: minden gyerek érték, aki megszületik, s minden gyereknek meg kell adni a lehetőséget a teljes életre.
A magyar kormány 2010 óta fejleszti a Biztos Kezdet Gyerekházak hálózatát. Jelenleg az országban 195 gyerekház van, ezek közül 110 hazai költségvetési forrásból működik, 85 pedig uniós támogatást kap a szolgáltatás kialakítására.
A hazai támogatású gyerekházakat évente 2500 kisgyermek látogatja rendszeresen a szüleivel. A gyerekház szolgáltatásait várandós kismamák is igénybe vehetik, őket elsősorban a szülésre és az anyaságra készítik fel.

(a Hírado.hu alapján)

http://alfoldiregiomagazin.hu/2019/11/kivul-belul-megujult/