Már a kezdetekkor segítenek: épül a gyerekház Nyírgyulajon

A nyírgyulaji Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület évek óta igyekszik minél többet tenni a helyi hátrányos helyzetű családok felzárkóztatásáért. A szervezet most elindította a Biztos Kezdet Gyerekház elnevezésű projektét, melyet 40 millió forinttal a magyar állam és az Európai Unió is támogat, így a munkájukat hamarosan egy gyerekház is segíti majd.
– Fontos dolognak tartom azt, hogy a hátrányos helyzetű réteggel már gyerekkorban elkezdjünk foglalkozni és irányt mutassunk a fiataloknak. Ugyanilyen lényeges a helyi közösségek építése, hiszen ebből az adott települések is profitálhatnak, hiszen a megtartóképességük növekszik – fogalmazott a pénteki projektnyitó rendezvényen Langerné Victor Katalin. A társadalmi felzárkóztatásért felelős helyettes államtitkár kiemelte: a jövő évi költségvetésben 2,5 milliárd forintot különített el a kormány az olyan tanodák fejlesztésére, mint amilyen a projektnyitó rendezvénynek otthont adó nyírgyulaji civil oktató és szolgáltató központban működik.
Az ünnepségen jelen volt dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő is. Mint azt kihangsúlyozta: a térségbe 50 pályázatnak köszönhetően 7,5 milliárd forint támogatás érkezett.
– A régióban kiemelt figyelmet kap a tehetséggondozás, a felzárkóztatás, ahogy a munkahelyteremtés is, hiszen ezek a dolgok valamilyen formában összefüggnek. Forrás van, nekünk kell ezeket olyan tartalommal megtölteni, melyből a környező településeken élők profitálhatnak – fogalmazott a képviselő, aki kiemelte: aki akar, az tud dolgozni.
– Sajnos van egy réteg, amely mindezek ellenére sem hajlandó dolgozni, őket is el kell indítani azon az úton, mely a munka világába vezet – emelte ki dr. Simon Miklós.

Nyírgyulaj 2018.10.5 13:19

www.szon.hu