Keresztény Roma Szakkollégium találkozó – Szeged

Vannak Önök közt olyanok, akik csupán 10 évesek voltak, amikor elindult a roma szakkollégiumi program- mondta Langerné Victor Katalin helyettes államtitkár asszony Szegeden a Keresztény Roma Szakkollégiumban.
Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium vendége volt szeptemberben Langerné Victor Katalin, a Belügyminisztérium társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára.,,Vannak önök között olyanok, akik csupán tíz-évesek voltak, amikor ezt a programot elindítottuk…”- emelte ki a 2011-ben elindított roma szakkollégiumi programot, melynek célja a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, ezen belül is kiemelten a roma/cigány hallgatók felsőoktatási esélyegyenlőségének javítása, felsőfokú végzettséghez jutásának támogatása.
A magyarországi történelmi egyházak, 2011-ben írták alá a megállapodást, melynek eredményeképpen ma már 11 roma szakkollégiumban 330 hallgató tanulhat. Létrehoztunk egy támogatási lépcsőt, egy olyan utat, amit ha valaki végigjár gyermekkorától kezdve, akkor eljuthat oda, amit megálmodott” – A hallgatók az est folyamán megismerhették a Belügyminisztérium programját, így például a Biztos Kezdet Gyermekházak, a Roma Tanodák és a Felzárkózó települések munkáját is. Az Államtitkár Asszony előadása után a hallgatók szabadon kérdezhettek.
Szeged, 2020. szeptember 16.