Jótékonysági koncert és adománygyűjtés a Szala szegregátumban élő árvízkárosultak megsegítéséért

2020. október 14-én szakmai műhelykonferenciát és a jótékonysági koncertet tartottak a Szala szegregátumban élő árvízkárosultak megsegítéséért.

Az Egri Roma Szakkollégium kezdeményezésére az Eszterházy Károly Egyetem közösségének – különösen a Szociálpedagógiai Tanszék – közreműködésével összefogtak a Szala városrészen élő árvízkárosult családok megsegítéséért. Nyolc családnak kellett elhagynia otthonát június 27-én az árvíz, illetve műszaki ellenőrzés során hozott lebontási határozat miatt.

A jótékonysági koncerten a SziRom Szimfonikus Roma Zenekar zenélt, majd az azt követő napokban 350 ezer forint támogatás gyűlt össze a nemes cél érdekében. Az együttes tevékenységéről, jövőbeni terveiről egy részletesebb interjú keretében fogunk hamarosan beszámolni itt a honlapon.

A pandémia következtében a koncerten a jelenlét korlátozott volt, de a szervezők lehetővé tették online élő közvetítés formájában, hogy az érdeklődők széles köréhez eljuthatott az előadás.

Gáspár Sándor, az Egri Roma Szakkollégium elnökségi tagja tájékoztatása szerint az egyetem a Szakkollégiummal szorosan együttműködve nemrég egy projektet is elindított, amely szintén a környéken élő roma családok és fiatalok megsegítését célozza.