Emléktanév és nemzetközi konferencia a Gandhi Gimnáziumban

A kormány kiemelt feladatnak tekinti a hátrányos helyzetű és roma fiatalok minél magasabb végzettséget szerezzenek – mondta Langerné Victor Katalin, az EMMI társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára a pécsi Gandhi Gimnáziumban tartott nemzetközi konferencián.

Langerné Victor Katalin a rendezvényen elmondta, hogy a tanodák, az Útravaló ösztöndíj, a Roma Szakkollégiumi Hálózat mind olyan programok, amelyek a roma tanulók oktatását, nevelését segítik. A társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkárság azért dolgozik, hogy ezek a felzárkózást segítő kezdeményezések elérhetőek legyenek olyan színvonalon, hogy a fiatalok tovább tudjanak tanulni.

A Gandhi Gimnázium Közhasznú Nonprofit Kft. a Gandhi Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Nemzetiségi – Roma Módszertani, Oktatási és Kulturális Központ fenntartója nemzetközi konferenciát szervezett, Nevelés – oktatás megújulása a digitális világban – hátrányos helyzetű gyerekek esélyteremtése címmel, Pécsen, a Gandhi Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskolában.

Az eseményen megemlékeztek Mahatma Gandhi születésének 149. évfordulójáról. 2019. februárban lesz 25 éve, hogy megnyitotta kapuit a Gandhi Gimnázium, ebből az alkalomból az intézmény 2018. október 1-jén emlék tanévet hirdetett meg.