Csütörtökön újabb konzultációt tartott a „Magyar Nemzeti Roma Platform”

Ülésezik a Roma Platform a Belügyminisztériumban

Csütörtökön ismét konzultációt tartott országjáró útján a Magyar Nemzeti Roma Platform: Piskóra és Baranya megyébe kalauzolta el a résztvevőket a társadalmi konzultációs rendezvény, melyet Langerné Victor Katalin, a Belügyminisztérium társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára képviseletében Dr. Ulicska László főosztályvezető nyitott meg.

A digitális konferencián megtartott konzultáción köszöntő beszédet mondott még Dr. Őri László, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke, Farkas Félix, roma nemzetiségi szószóló, Orsós Margit, Piskó község polgármestere, valamint Dr. Lakatos Szilvia, a Baranya Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

Az online előadások értékes szakmai ismerettel szolgáltak a résztvevőknek: a társadalmi felzárkózáspolitika aktualitásait Dr. Ulicska László, a szakterület helyettes államtitkárságának a főosztályvezetője, majd a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság felzárkózáspolitikában betöltött szerepét Horváthné Nőth Edit, a Dél-Dunántúli Társadalmi Esélyteremtési Igazgatóság vezetője ismertette.

Kiss Dávid, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szakmai munkatársa a felzárkózó települések hosszú távú fejlesztési programjáról beszélt.

Majd Szabó-Fazekas Ildikó, a helyettes államtitkárság munkatársa a 2021-2027. időszakra vonatkozó, tervezett társadalmi felzárkózási programokról szóló beszámolóját hallgathatták meg a meghívottak.

Ezt követően az „Akik köztünk élnek és dolgoznak a megyében” címmel prezentációkat mutattak be a helyi jógyakorlatokat ismertetve: elsőként Orsós Margit polgármester a Családi portaprogram Piskón címmel, majd a Sellye járásban megvalósuló Gyerekesély projekt megvalósulásáról Zentai Krisztina szakmai vezető számolt be.

Legvégül Gasparits Evelin, a Re-Gi-On Alapítvány szakmai vezetője a Bari Shej roma lány programról tartott előadást.