2021-ben is folytatódik a Tanodák támogatása

Kedden a budapesti Kompánia Tanodában került sor a Tanoda szolgáltatást biztosító szolgáltatók befogadására és költségvetési támogatására meghirdetett általános pályázat döntési eredményeinek kihirdetésére, melyet a Belügyminisztérium 2020. július 31-én hirdetett meg. A pályázati eljárás lefolytatását a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság végezte.

Az eseményen részt vett és köszöntő beszédet mondott Langerné Victor Katalin, a Belügyminisztérium társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára, Sztojka Attila, Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság vezetője, Ábel Attila, Csepel alpolgármestere, valamint Ladányi Erika, a Kompánia Tanoda Budapest vezetője is.

A Tanoda Program több mint 5000, nehéz szociális körülmények között élő tanulónak segít iskolán kívüli foglalkozásokkal. A Tanoda program segítségével rövidtávon javul a hátrányos helyzetű tanulók iskolai teljesítménye, nagyobb eséllyel nyernek felvételt középfokú iskolába és végzik azt el. A Tanodák 2021-2023-as finanszírozási időszakában 183 Tanoda támogatása valósul meg. A 2021-es finanszírozási évben a rendelkezésre álló keretösszeg 2.416.200 000 Ft.