Szentendrén folytatódott az „Úton van a Cziffra Központ” roadshow

Az egynapos program során a látogatók részt vehettek egy művészeti sétán, bepillantást nyerhettek a Romani design kreatívműhelyébe. Balogh Tibor festőművész segítségével egy igazán különleges élményfestésben lehetett részük. A gyerekek megnézhették Nyári Oszkár társulatával a Banyamesék című bábos-zenés mesejátékot, az egész napos programot a Canarro együttes tradicionális gypsy jazz koncertje zárta.
A szentendrei Cziffra Nap egy egészen különleges művészeti sétával indult, ahol a Szentendrei Régi Művésztelep alapítói, művészei által megfestett kultikus szentendrei tájakat, helyszíneket járták végig a művészetkedvelők. A kézművességbe és divat világába is belekóstolhattak a látogatók, akik egyedi fejdíszeket készíthettek a Romani Design munkatársainak segítségével.
A legszerencsésebbek ecsetet is foghattak és részt vehettek a Balogh Tibor által vezetett, „Legyél Te is festőművész!” exkluzív élményfestésen. A Budapesten épülő Cziffra Művészeti Központ ólomüveg-stílusú bejárati kapujának tervét is a festőművész készítette.
Az óvodásoknak és kisiskolásoknak kedveskedett a Nyári Oszkár vezette társulat Banyamesék című bábjátéka, ahol a humoros népi meséket a gyerekek bevonásával bábok segítségével adták elő. A nap záróakkordjaként este egy fergeteges gypsy swing stílusú népzenei elemekkel fűszerezett koncertet adott a Canarro zenekar.
“Úton van a Cziffra központ” címmel, 13 állomásos, országos kulturális rendezvénysorozatot tartanak.  Nyáron összesen 7 városban és fesztiválon szakmai és pódiumbeszélgetésekkel, valamint koncertekkel mutatkozik be a program, amely ősszel 4 vidéki helyszínen folytatódik.

2019. 06. 15.